Horizontoer met Vliegende Hollander

— Festival Horizontoer weer van start

rh

Gezelligheid, muziek, straattheater, cabaret, volop activiteiten voor kinderen en vrijwel allemaal gratis toegankelijk. Het kan tijdens Horizontoer. Op 3 augustus gaat dit varende festival Horizontoer weer van start. Met een vloot van authentieke platbodems waaronder de Vliegende Hollander en vol muziek- en theatertalent varen ze langs de Waddeneilanden. Dat betekent sfeer op straat en feest tot in de kleine uurtjes op ruim 65 optreedlocaties.

Het festival vertrekt vrijdag 3 augustus uit Harlingen. Gedurende 10 dagen varen ze langs alle eilanden. Op 4 augustus meert het festival aan in Texel (Den Burgh). Op 5 augustus zijn ze op Vlieland, waarna ze 6 en 7 augustus Terschelling aan doen. Op 8 augustus vaart het festival richting Schiermonnikoog. Daar starten de activiteiten op 9 augustus. De laatste dagen van de toer, op 10 en 11 augustus, is het festival op Ameland (Nes). De activiteiten en optredens starten dagelijks vanaf 14:00 uur en gaan door tot na middernacht.

Naast de bewezen talenten van bijvoorbeeld Eefje de Visser, geeft
Horizontoer aanstormend talent de mogelijkheid zich te presenteren aan het grote publiek. De kans is groot dat u deze acts nog in deze kleine intieme setting kunt zien. Binnen een paar jaar veroveren ze Nederland. Verder is er op straat volop sfeer door kunst op stelten, elektrische skateboards en vliegende tapijten. In de avond wordt het programma uitgebreid met een heuse comedynight. Ook voor kinderen is er veel te beleven: een professionele grimeur om je te laten schminken, diverse workshops en een kindermatinee waarbij je lastig zal kunnen stilzitten.

Vrijwel alle acts zijn gratis of tegen een kleine betaling toegankelijk. Het volledige programma van Horizontoer per eiland, dag en uur is te vinden op festivalprogramma.
Bron: Persbericht Horizontoer